Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Δεν φταίει το ανακάτεμα*



Μια συγκεκριμένη σούπα μπορεί να δημιουργηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς υλικά και παρόλα αυτά να μην τρώγεται.
Όσο και αν τροποποιήσουμε τους συνδυασμούς των υλικών, τις τεχνικές ανακατέματος, τις δοσολογίες των υλικών και εν τέλει τα στοιχεία του περιβάλλοντος, η σούπα μας μπορεί να αποκτήσει καλύτερη γεύση από πριν αλλά πάλι δεν θα τρώγεται.
Αν όμως πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή και σκεφτούμε, όχι τι φταίει που δεν γίνεται νόστιμη η σούπα μας αλλά τι χρειάζεται για να φτιάξουμε μια νόστιμη σούπα, τότε ίσως βγάλουμε άκρη.
Για να βγει νόστιμη η σούπα χρειαζόμαστε πρωτίστως αγνά υλικά πρώτης ποιότητας και αγάπη. Αγάπη, όχι τόσο για τη μαγειρική αλλά για τους ανθρώπους με τους οποίους σκοπεύουμε να μοιραστούμε την ίδια σούπα που φτιάχνουμε.


*Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...