Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κλέη ανδρών*



Αυτό είναι το επίπεδο της Χρυσής που προκαλεί τον αξιότιμο κ Θεοκλή με τα καπρίτσια της, υβρίζοντάς τον στην προσπάθειά της να παρεμποδίσει το έργο της αξιοσέβαστης επιτροπής διερεύνησης της περιβόητης «Λίτσας Λουγκάρντ». Διαβάστε να φρίξετε –παρακαλείστε να απομακρύνεται τα παιδιά από το κείμενο, γιατί ενδέχεται να τραυματιστούν ανεπανόρθωτα οι αθώες ψυχούλες τους.
«… Είστε αρχιερέας και βεβαίως να γράφονται και θα σας καταγγείλω δημόσια. … Κύριε Γιώτη, δυστυχώς, λυπάμαι αλλά δεν έχετε την ευκαιρία να το αποδείξετε αυτό, διότι παρεμποδίζεται η εξέτασή σας με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο από επαγγελματίες της υπόθαλψης. Συνεχίζω. Και σας ρωτώ… Ναι, όταν διακόπτετε την εξέταση. Μήπως να τους πείτε και τι να λένε; Δεν ντρέπεστε; Ντροπή σας! …Έτσι λέτε στους μάρτυρες; Δεν ντρέπεστε λίγο; …Είστε η προσωποποίηση της υπόθαλψης.»

Γίνεται φανερό και στον πλέον κακόπιστο ότι το κακό με τη Χρυσή έχει παραγίνει και ας λέει το ρητό ότι «Η Χρυσή είναι ωραία». Τι ωραία, που κοντεύουν να τους έρθει νταμπλάς με αυτά που ακούνε από το στόμα της, με τη χυδαία γλώσσα που χρησιμοποιεί.
Μετά από όλα αυτά που άκουσε ο αξιότιμος προεδρεύων, ήταν λογικό και αναμενόμενο για κάποιον του επιπέδου του- παρά το ότι βγήκε από τα ρούχα του- να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως η πολυετής επαγγελματική του σταδιοδρομία στα έδρανα επιτάσσει.
Το απαράμιλλο επαγγελματικό, αλλά όχι μόνο, ήθος που τον χαρακτηρίζει, φανερώθηκε στην προσπάθειά του να διασφαλίσει το κύρος της επιτροπής, η οποία έχει την τιμή να τον έχει ως Πρόεδρο. Εκ της θέσεώς του, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, μη θέλοντας να στοχοποιήσει την κα Χρυσή και με πνεύμα πατρικής αγάπης προσπάθησε να διαφυλάξει πέρα από το κύρος της επιτροπής και το κύρος της Χρυσής (την βλέπει σαν παιδί του, είχε πει παλαιότερα) από την αυτοέκθεσή της, από τον κακό της εαυτό, λέγοντας:
«… Ακούστε, κύριοι μάρτυρες, μην δίνετε σημασία η κυρία είναι… εντάξει. Τι να κάνουμε τώρα; Έτυχε στο δρόμο μας και θα την υποστούμε. … Λοιπόν, θα διακοπεί η συνεδρίαση λόγω εκτροπής της κας Χρυσής. …λόγω της ύβρης.»
Στο ίδιο πατρικό πνεύμα κινήθηκε και ο κος Βαλές, ο οποίος απευθυνόμενος στην κα Χρυσή έπειτα από την προκλητική και αυθάδη ερώτησή της «θα τη διακόψετε τη συνεδρίαση;», της είπε γλυκά και τρυφερά, όλο μέλι «Νούμερο, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε, νούμερο!».
Τι άλλο να έκανε και ο κύριος Πρόεδρος, διέκοψε την συνεδρίαση και καλά έκανε. Έπρεπε να ανταποκριθεί στο ρόλο που το Ελληνικό Κοινοβούλιο του έχει αναθέσει και να ανταποκριθεί στο πρότυπο του αξιοσέβαστου Βουλευτή, του Εισαγγελέα της καρδιάς μας, του ευγενούς ανδρός, του άνδρα gentleman, του άνδρα «του ωραίου του σωστού» (που λέει και το τραγούδι), του άνδρα πύραυλου (ωχ, λάθος, αυτό είναι από αλλού).

Η εγωπαθής, υπεροπτική, αλαζονική στάση της κας Χρυσής έχει πληγώσει την ευαισθησία του κυρίου Προέδρου που δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει πώς είναι δυνατόν τόση αχαριστία να υπάρχει στον κόσμο και ακόμη περισσότερη στη Χρυσή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έγκυροι ιατρικοί κύκλοι εκφράζουν ανησυχίες πρωτίστως για την υγεία του αξιότιμου κου Προέδρου και δευτερευόντως των υπολοίπων μελών της Επιτροπής. Τις ανησυχίες αυτές ενίσχυσαν οι σημερινές πρωινές δηλώσεις του κυρίου Θεοκλή, ο οποίος σε «ανεξάρτητο» τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε «Παρακαλώ τον Θεό να βγω υγιής από την Επιτροπή».
Μετά την εξομολόγηση αυτή πληροφορίες από το Βατικανό αναφέρουν ότι ο νέος Πάπας θα προσευχηθεί υπέρ υγείας του την προσεχή Κυριακή κάτι το οποίο ζήτησε και από τον Πατριάρχης Νέας Ρώμης. Αμήν.
Το «πλοίο της αγάπης» με κομπάρσο την δευτερο-τριτο-τεταρτο-κλασάτη κα Χρυσή και πρωταγωνιστή τον ένα και μοναδικό, τον ανυπέρβλητο, τον he is the best good luck to the rest, τον «αν χάσω την ψυχραιμία, δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει», τον αστέρα των εδράνων, των Ρομπέν των μαρτύρων και πάρα πολλά υποσχόμενο -ακόμη και για την θέση του Υπουργού πα –πα- παρα τω πρωθυπουργώ (κάθε φορά που τον σκέφτομαι τραυλίζω) κύριο Θεοκλή θα έχει, από ό,τι φαίνεται, πολλά επεισόδια.
Καλά να είμαστε, να ζήσουνε να μας θυμούνται και …παιδιά, έχετε και δουλειές εκεί στην επιτροπή με μια Λίτσα Λουγκάρντ, μη μας αφήνετε να ξεχνιόμαστε.

Υ.Γ.1: Αν τις ερωτήσεις που απευθύνει η κα Χρυσή προς τους υπό εξέταση μάρτυρες τις απεύθυνε άνδρας βουλευτής, θα είχε και αυτός την ίδια φραστική αντιμετώπιση; Αμφιβάλλω.
Υ.Γ.2. Αν τις ερωτήσεις που απευθύνει η κα Χρυσή προς τους υπό εξέταση μάρτυρες τις απεύθυνε ο την-θες-της–σφαλιάρα-σου-να-στρώσεις-μωρή-κομμουνίστρια, θα είχε και αυτός την ίδια φραστική αντιμετώπιση; Πάρα πολύ αμφιβάλλω.
Υ.Γ.3. Αν την φραστική επίθεση που δέχεται η κυρία Χρυσή από τον κύριο Θεοκλή την δεχόταν άνδρας βουλευτής, τα ΜΜΕ θα την αναπαρήγαγαν με τον ίδιο υποτιμητικό, περιπαικτικό, κουτσομπολίστικο και σεξιστικό τρόπο; Αμφιβάλλω.
Υ.Γ.4. Αν τις ερωτήσεις που απευθύνει η κα Χρυσή προς τους υπό εξέταση μάρτυρες τις απεύθυνε ο κύριος Χρυσός, ο πατήρ θα αποτολμούσε, ο κύριος Θεοκλής, να απευθυνθεί με τον ίδιο τρόπο, εντός και εκτός της αιθούσης της επιτροπής, όπου σταθεί και όπου βρεθεί; Πάρα πολύ αμφιβάλλω.


*Του Κωνσταντίνου Νάκκα




Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...