Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Φωτιά στα μπατζάκια μας *



Τζακόμετρο για την μέτρηση της αιθαλομίχλης θεσμοθετεί η κυβέρνηση ώστε να επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των τζακιών σε μια εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας και προκειμένου για την προστασία της υγείας όλων μας αλλά και του περιβάλλοντος, βεβαίως - βεβαίως.

Ταυτόχρονα, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Κεδίκογλου –οι κακές γλώσσες τον θέλουν υποψήφιο για το υπουργείο τζακοκαπνού παρά την αντίθετη γνώμη της όμορφης αγαπημένης του που δεν θέλει να καπνιστεί– δηλώνει κατηγορηματικά ότι το εν λόγω μέτρο δεν πρόκειται να λειτουργήσει αστυνομοκρατικά «καταστέλλοντας» δια των αρμοδίων οργάνων του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως τη χρήση των τζακιών αφού αυτό θα προϋπέθετε την αξιοποίηση μέρους των δυνάμεων καταστολής του κου Δένδ(ρ)ια που τώρα προσφέρουν τις εθνοπολύτιμες υπηρεσίες τους στις Σκουριές.

Αυτό όμως που δεν μας λέει η κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση είναι ότι, έπειτα από πρόταση του κου Στουρνάρα, σκοπεύει να επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα αρχικά και φόρο στη συνέχεια σε όσους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της και λειτουργήσουν τζάκι.

O φόρος αυτός θα έχει το ιστορικό όνομα «καπνικός φόρος», προς τιμήν του Νικηφόρου Α΄ που τον πρωτοεπέβαλε.

Αντιγράφοντας από την Ιστορία του Μεσαιωνικού και του Νεότερου Κόσμου 565-1815 της Β’ Τάξης Ενιαίου Λυκείου και επιδιώκοντας να μπω στο μάτι του ιστορίζοντος κου Βύρωνα Πολύδωρα, «Ο Νικηφόρος Α΄ πήρε τολμηρά δημοσιονομικά μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας, τα οποία από τους αντιπάλους του και από τον χρονογράφο Θεοφάνη χαρακτηρίστηκαν ως κακώσεις. Τα μέτρα αυτά ήταν τα ακόλουθα: (…) 2. Η επιβολή του καπνικού φόρου (για κάθε εστία που καπνίζει, δηλαδή για κάθε νοικοκυριό) στους παροίκους (εξαρτημένους γεωργούς) των μονών και των ναών, καθώς και στα πολυάριθμα φιλανθρωπικά ιδρύματα. 4. Την καθιέρωση της συλλογικής ευθύνης της κοινότητας του χωριού για την καταβολή των φόρων.»

Ο καπνικός φόρος που ο Νικηφόρος Α΄ επέβαλε στις αρχές του 9ου αιώνα επανέρχεται τον 21ο αιώνα στην Ελλάδα όπου αντί για πετρέλαιο οι πολίτες λόγω ανέχειας χρησιμοποιούν καυσόξυλα ως μέσο θέρμανσης, εξασφαλίζοντας μια ακόμη πηγή εσόδων του κράτους υπέρ των εξωχώριων δανειστών-σωτήρων της Χώρας από την χρεοκοπία

Κάπως έτσι χάνεται η μπάλα στο γήπεδο του παραλόγου και της απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από μια Κυβέρνηση που, με πρόφαση το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της για την δημόσια υγεία, επιβάλλει πρόστιμα και φόρους υπέρ του τζακοκαπνού επειδή χρησιμοποιούμε καυσόξυλα και τζάκια.

Και κάτι τελευταίο ως απόδειξη του οργανωμένου σχεδίου που εκτυλίσσεται. Αύξησαν ως πρώτο βήμα την τιμή του πετρελαίου -εξίσωση φόρου το ονόμασαν- αυξάνοντας (υποτίθεται) τα έσοδα του κράτους και καταπολεμώντας (μεγαλύτερο υποτίθεται) το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το μέτρο όμως αυτό ως δεύτερο βήμα αύξησε τη ζήτηση καυσόξυλων, γεγονός που οδήγησε στην άνευ προηγουμένου υλοτόμηση των δασικών εκτάσεων εξασφαλίζοντας την αξιοποίησή τους σε «ήπιες» και «συνταγματικά ανεκτές» μορφές οικονομικής ανάπτυξης. Με τον καπνικό φόρο ως τρίτο βήμα ολοκληρώνεται το οργανωμένο σχέδιο αφού προκύπτουν έσοδα από ένα «ισοδύναμο πράσινο μέτρο» ώστε να καλυφθεί μέρος του δημοσιονομικού κενού που έχει εντοπίσει η Τρόικα και προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες, ακόμη περισσότερες από τις ήδη συμφωνημένες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Επειδή όμως το έξυπνο πουλί, κύριε Μηταράκη της Ελ-Ντοράντο-Όλα-Στη-Φόρα, από τη μύτη πιάνεται, άκουσα εκεί στους διαδρόμους της Βουλής τον κυρ-Κυριάκο να συζητά με τον φυσά-βορίδης-απ’-το-σπασμένο-μου-το-τζάμι για ενδεχόμενη αξιοποίηση των υπό κινητικότητα διαθέσιμων δημοτικών αστυνομικών στην ίδρυση της τζακοαστυνομίας. Με την πρόταση αυτή, με την οποία συμφωνεί και ο πρωθυπουργός, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ρουσφετολογικές μετατάξεις αλλά και προσλήψεις γαλαζοπράσινων παιδιών ενόψει και των προσεχών δημοτικοπεριφερειακόευρωπαϊκών εκλογών. «Εθνικές δεν θα ξαναγίνουν που να σκάσετε εσείς οι ψευτοδημοκράτες αριστεροί», άκουσα τον Χαϊλάντερ-τζούνιορ να λέει. Το μόνο ερωτηματικό τους ήταν ποιος θα είναι ο πιο κατάλληλος υφυπουργός καπνού, πρόβλημα που γρήγορα ξεπεράστηκε όταν, ακούγοντας τον Την-Θες-Την–Σφαλιάρα-Σου-μωρή-κομουνίστρια να απειλεί ότι «θα το κάνουμε καμίνι εδώ μέσα», με ένα στόμα μια φωνή αναφώνησαν «τον Καμίνι, τον Καμίνι. Αυτός είναι ο καταλληλότερος».

Και έτσι, με τον «καπνικό φόρο» στις ζωές μας… ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα…

Από την τζακοκαπνισμένη Ελλάδα, καλημέρα σας.



*Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...