Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η εκβιαστική πολιτική του πολιτικού εκβιασμού *


(Δημοσιεύθηκε στις 17 Μαΐου 2012, στο www.facebook.com/constantinos.nakkas.9)


Η εκβιαστική πολιτική του πολιτικού εκβιασμού υιοθετείται από τις δυνάμεις που μας έφτασαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, μόνο για έναν λόγο: δεν έχουν άλλο μέσο προκειμένου να μας πείσουν (συγνώμη ξεχάστηκα) να μας αναγκάσουν (συνειδητά και υποσυνείδητα) να αποδεχτούμε τη λύση που προτείνουν (συγνώμη ξεχάστηκα) που θέλουν να μας επιβάλουν, ως τη μόνη ρεαλιστική λύση προς το συμφέρον του λαού.
Λαός που όταν επιλέγει τα κόμματα της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας (βλέπε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) είναι υπεύθυνος και ώριμος, ενώ όταν επιλέγει κάτι διαφορετικό (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ) είναι ανεύθυνος και ανώριμος.
Είναι όμως η λύση που προτείνουν οι ηγεσίες των μνημονιακών κομμάτων ρεαλιστική λύση προς το συμφέρον του λαού ή ρεαλιστική λύση προς το συμφέρον των ηγεσιών που την προτείνουν και τη στηρίζουν και των μηχανισμών που οι ηγεσίες του εξυπηρετούν, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού;
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη έδωσε σαφή απάντηση ως προς το ποια πολιτική καταδικάζεται και ποια πρέπει να υιοθετηθεί.
Αν παρόλα αυτά οι ηγεσίες των μνημονιακών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στην «αλήθεια» για το μέλλον που θέλουν να μας εξασφαλίσουν, ας αφήσουν τα εκβιαστικά διλλήματα και ας μιλήσουν με αποστομωτικά επιχείρημα.
Γιατί, η υιοθέτηση από την πλευρά τους, εκβιαστικών διλλημάτων σε βάρος της υιοθέτησης επιχειρημάτων δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά απόδειξη της δεινής θέσης έλλειψης επιχειρημάτων στην οποία έχουν περιέλθει.
Και όταν μιλάμε για ρεαλιστική λύση δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο τι σημαίνουν οι λέξεις ρεαλιστική και λύση όσο και ποιος τις εκφέρει.
Δεν μπορούν προσωπικά να με πείσουν για την ορθότητα των απόψεών του:
-αυτοί που με τις «ρεαλιστικές» τους επιλογές κατάφεραν να εξαθλιώσουν έναν ολόκληρο λαό…
-αυτοί που με τις «ρεαλιστικές» τους επιλογές δεν οδηγούν σε λύση αλλά σε όλο και μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης, σε μεγέθυνση του προβλήματος…
-αυτοί που με τις «ρεαλιστικές» τους επιλογές κατέστρεψαν το μέλλον των γονιών μου, υποθήκευσαν το μέλλον το δικό μου και εξαφάνισαν από το λεξιλόγιο και τη ζωή των παιδιών μου τη λέξη μέλλον…
Κυρίως, δεν μπορούν να με πείσουν ότι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και αποτελούν δομικό στοιχείο του, είναι η ελπίδα για επίλυσή του επειδή απλά εκφέρουν, κατά τα λεγόμενά τους, μια «ρεαλιστική» λύση.
Την εκφράσατε την «ρεαλιστική» σας λύση, την υποστηρίξατε, την εφαρμόσατε χωρίς καμία νομιμοποίηση, την ξαναεφαρμόσατε χωρίς - για ακόμη μια φορά-καμία νομιμοποίηση , την θέσατε στην κρίση του ελληνικού για να την νομιμοποιήσετε με την ψήφο του και αποδοκιμαστήκατε.
Αφήστε λοιπόν και κανέναν άλλο να εκφράσει μια ρεαλιστική λύση.
Αφήστε και κανέναν άλλο, τη ρεαλιστική λύση που διατυπώνει ο ελληνικός λαός απλά να την εκφράσει, να την ενσαρκώσει, να την εφαρμόσει.
Αφήστε μας να σωθούμε εφαρμόζοντας τη ρεαλιστική λύση που επιλέγουμε χωρίς εκβιασμούς…
Εκτός και αν μπορείτε να μας πείσετε ότι κάνουμε λάθος.
Γιατί σίγουρα ποια, δεν μπορείτε να μας εκβιάσετε!


*Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...