Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

O χρυσαφί νάνος υπό το φως της αυγής*


Όλοι μιλάμε για την ΧΑ και τον φασισμό. Λογικό... έως ένα βαθμό όμως.

Η ΧΑ παρουσιάζεται ως το πατριωτικό κόμμα που θα εξασφαλίσει την καθαρότητα της φυλής μας από τον σκουρόχρωμο πακιστανικό κίνδυνο (κάνοντας τα στραβά μάτια σε Αλβανούς, Ρώσους, Ρουμάνους) αλλά και τον κομμουνιστικό κίνδυνο, όπως αυτός εκφράζεται από εξωκοινοβουλευτικές αριστερές δυνάμεις αλλά και την κυρία Κανέλλη που «την θέλει την σφαλιαρίτσα της για να στρώσει» και την κυρία Δούρου που πρέπει να πει και ευχαριστώ γιατί δεν της πέταξαν μαζί με το νεράκι του Θεού και το ποτήρι και της ανοίξει το κεφάλι. 

Το ακροδεξιό αυτό κόμμα υιοθετώντας φασιστικές πρακτικές και παρακρατικές μεθόδους, δε διστάζει να «πάρει το νόμο στα χέρια του» υπό την ανοχή του πολιτικού μας συστήματος και τον καλλιεργούμενο από τα ΜΜΕ φόβο της Ελληνικής κοινωνίας.

Βουλευτές του, με συνοδεία ή χωρίς, φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνει κανείς ως άλλοι καουμπόηδες, προστατευόμενοι από την Αγία Βουλευτική τους Ασυλία για να «προστατεύσουν» τον ανυπεράσπιστο Έλληνα πολίτη από τον «πακιστανικό-αριστερό» κίνδυνο. Και όταν «the party its over» - να θυμηθούμε και προηγούμενο πρόεδρο της βουλής- να ρωτούν το πλήθος με ειλικρινή απορία «Καλά δεν κάναμε; Αυτό δεν έπρεπε να κάνουμε; Αυτό δεν θέλατε;» περιμένοντας με αγνές προθέσεις να ακούσουν στωικά αυτούς που θα ήθελαν, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου, να εκφράσουν την αντίρρησή τους...

Αλήθεια, που ήταν όλα αυτά τα καμάρια στις πορείες των εργαζομένων;
Πού ήταν στις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα;
Πού ήταν στον Άγιο Παντελεήμονα; Συγνώμη, παρασύρθηκα. Ήταν εκεί και καθάρισαν την περιοχή από την μαύρη πορνεία και τη μαύρη πρέζα. Μόνο που δεν ξέρω αν ευσταθούν αυτά που μου καταμαρτυρούν ψιθυριστά κάτοικοι της περιοχής για την ελληνική πορνεία και την λευκή πρέζα των εγχώριων συμφερόντων…

Η ΧΑ όμως, θα πει κάποιος, ενισχύεται στην Ελληνική Κοινωνία. Το αποδεικνύουν και οι δημοσκοπήσεις. «Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή» μετά από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Το τι μπορεί να αποδείξουν οι «αμερόληπτες» και «αδιάβλητες» δημοσκοπήσεις είναι θέμα που παρουσιάζει δημοσκοπικό ενδιαφέρον. Πολύ θα ήθελα να δω μια δημοσκόπηση σχετικά με την εμπιστοσύνη που τρέφουν οι έλληνες συμπολίτες μας στην αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων. Μέχρι τότε επιτρέψτε μου να εμπιστεύομαι περισσότερο αυτό που βλέπω με τα μάτια μου καθημερινά στους χώρους που κυκλοφορώ. Και πιστέψτε με, κυκλοφορώ.

Η ΧΑ αποτελεί «κομμάτι» το συστήματος που η ΝΔ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβάλει ενάντια σε κάθε μορφή γνήσιας λαϊκής αντίδρασης στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου.

Από τη μία η ΝΔ εκμεταλλεύεται την ύπαρξη της ΧΑ ενώ από την άλλη η ΧΑ εκμεταλλεύεται την ανάγκη της ΝΔ για την ύπαρξη ενός ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή. Και τα δύο κόμματα χέρι-χέρι, από τα σκοτεινά, όμως, για να μη δίνουν δικαιώματα, εργάζονται με περισσή σπουδή και μεράκι επί της ταφόπλακας της Ελληνικής Κοινωνίας.

Το κόμμα της ΝΔ με το διπλής εκτέλεσης σχέδιό της επιχειρεί να γίνει το κυρίαρχος του «παιχνιδιού» ενισχύοντας τη ΧΑ.

Από τη μία η επιχείρηση «Ξένιος Ερμής» -Ερμής και όχι Δίας είναι το σωστό αφού όλα τα σκουρόχρωμα θα ήθελαν να είχαν φτερά στα πόδια τους για να πετάξουν μακριά- του Αφιλόξενου ΔενΔια και από την άλλη η επίθεση προς το ΣΥΡΙΖΑ που με την κυβέρνηση της Κομμουνιστικής Αριστεράς που λένε ότι επικαλείται, θέλει να ξαναφέρει τον κομμουνισμό στην πατρίδα μας και να μας πάρει τα σπίτια που οι αντικομμουνιστές μάς έδωσαν, συμβάλλει στην ενίσχυση της εικόνας της ΧΑ.

Η επιχείρηση σκούπα αποτελεί χρυσαυγίτικης έμπνευσης σχέδιο κάθαρσης, εκτελεσμένο σε light έκδοση, με χαμηλά λιπαρά δηλαδή, από το ιστορικό δημοκρατικό δεξιό κόμμα της ΝΔ του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή που επανέφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα -λες και με το που ήρθε έπεσε η χούντα. Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιείται η ιδεολογία της ΧΑ και αυτό δημοσκοπικά μεταφράζεται στην 3η θέση της τελευταίας δημοσκόπησης ενώ εκλογικά θα μεταφραστεί σε ψήφο υπέρ των light-χαμηλά λιπαρά συγγενών της, που θα κινδυνεύουν να απολέσουν την ευκαιρία να σώσουν την πατρίδα αν νικήσουν οι κακοί κομμουνιστές.

Η επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει επίσης τη ΧΑ, αφού οι νεοδημοκράτες που θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΤΖΙΡΙΖΑ από το κυνήγι των χρυσαυγιτών, υποστηρίζουν τις επιθέσεις της ΧΑ απέναντι στην αριστερά, γεγονός που και αυτό μεταφράζεται στην ενίσχυση της εικόνας της ΧΑ.

Με αυτό τον τρόπο, ΝΔ και ΧΑ τραγουδώντας τη γνωστή επιτυχία του Μιχάλη Χατζηγιάννη «εμείς οι δύο σαν ένα» θα υλοποιήσουν το ανθελληνικό σχέδιο το οποίο έχουν εξυφάνει προσδοκώντας και σε μια μελλοντική κοινοβουλευτική συνεργασία υπό το πρίσμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης – λείπει ένας μνηστήρας για τους 180.

Η ΧΑ όμως δεν είναι ο γίγαντας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι.
Η ΧΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν …νάνο.

Το να μιλάμε για έναν νάνο παρουσιάζοντας τον ως γίγαντα μόνο και μόνο επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβερνώσας παράταξης ή από φόβο μήπως κάποια στιγμή μπορέσει και γιγαντωθεί μέσω αυτής ο φασισμός στην Ελλάδα, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να δίνουμε γιγάντιες δυνάμεις στο σημερινό νάνο.

O νάνος της ΧΑ προσπαθεί να πείσει για τις γιγάντιες δυνάμεις της μέσα από τσαμπουκάδες 15 κάθε φορά φουσκωτών. Στο γυμναστήριο που πηγαίνω είμαστε περισσότεροι οι φουσκωτοί. Μήπως να κάνουμε κυβέρνηση; Τι να λέει η δουλειά!

Αν κάποιος θελήσει να με πείσει ότι οι 400.000 συμπολίτες μου που ψήφισαν τη ΧΑ στις τελευταίες εκλογές είναι σαν τους 15 φουσκωτούς, μάλλον κάτι χάνει.

Η ΧΑ επενδύει στην υποτιθέμενη λύση που προσφέρει. Πλακώνει στο ξύλο και δίνει λύση. Το μόνο αληθές είναι ότι απλά πλακώνει στο ξύλο. Λύση δε δίνει. Καμιά λύση δεν μπορεί να στηρίζεται σε φασιστικές μεθόδους. Φαίνεται ότι δίνει λύση διότι δεν υπάρχει άλλη λύση προς σύγκριση.

Η πρόταση μου είναι απλή:
Αντί να ασκούμε μόνο την απαραίτητη και με μέτρο κριτική στις φασιστικές μεθόδους της ΧΑ που δίνουν τις υποτιθέμενες «λύσεις», ας δώσουμε εμείς, όλοι μαζί, τον αγώνα στην καθημερινότητα μας για δημοκρατικές λύσεις στα μικρά καθημερινά πρόβλημα.

Ας ασχοληθούμε, με την καθημερινότητα του συμπολίτη μας όχι απλά και μόνο καταγγέλλοντας.
Ας ασχοληθούμε, με την καθημερινότητα του συμπολίτη μας δίνοντας λύση στα προβλήματά του μέσω καθημερινών στοχευμένων δράσεων.

Είναι πλέον η ώρα της δράσης. Τα λόγια δεν φτάνουν. Χρειαζόμαστε λύσεις, άμεσες, ρεαλιστικές, πρακτικές, δημοκρατικές.

Ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες ένα κοινωνικό μέτωπο, ένα μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης, ενάντια στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ώστε να δώσουμε άμεσες δημοκρατικές λύσεις.

Ας τους τρελάνουμε στη νομιμότητα όχι όμως με λόγια αλλά με έργα.

Διαφορετικά, όσο εμείς απλά θα καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα, κάποιοι άλλοι θα βρίσκουν την ευκαιρία να δίνουν «λύση» δια της βίας… επί της ταφόπλακας της Ελληνικής Κοινωνίας. 

*Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...