Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Καλώ *

  


«Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.»
«Η Μέρκελ πάει στο στόμα του λύκου, γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.»
«Στην επέτειο του Γερμανικού βομβαρδισμού της Αθήνας έρχεται η Μέρκελ!»

«Σήμα επιφυλακής σε όλες τις μονάδες από τον Α/ΓΕΕΘΑ: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ζητά να λάβουν άμεσα όλες οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.»

«Είναι εξωφρενικά ανήκουστο, δήλωσε ο κ.Κεδίκογλου, ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί την Καγκελάριο της Γερμανίας ότι έρχεται στην Ελλάδα για να διασώσει το κράτος της διαφθοράς. Όπως πρόσθεσε, είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι υβρίζοντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο σε αυτή την κρίσιμη ώρα, προκαλεί τεράστια ζημιά στα συμφέροντα της χώρας.»

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους τίτλους που «προετοιμάζουν» την επίσκεψη της μαντάμ Μερκέλ στην Ελλάδα.

Επίσκεψη εθιμοτυπική αρχηγού κράτους σε ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος ή επίσκεψη αρχηγού κράτους στο προτεκτοράτο που δημιουργείται;

Από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, η επίσκεψη Μέρκελ ερμηνεύεται ως ένα σαφές μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην χώρα.
Λογικό είναι η μαντάμ Μερκέλ να στηρίξει τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του αφού ο τελευταίος την έχει ικανοποιήσει πλήρως με την πολιτική του. Ούτε επαναδιαπραγμάτευση ζήτησε, ούτε αντιρρήσεις εξέφρασε, σχεδίασε και κάνει ότι συζητά τα μέτρα των 14,5 δις που ζητήθηκαν ενώ τα έχει συμφωνήσει, διευκόλυνε το ξεπούλημα των τραπεζών, των επιχειρήσεων, των οδικών αρτηριών. Με απλά λόγια έκανε όλα όσα χρειαζόταν για να δημιουργηθεί ένα νέο προτεκτοράτο και ας υποστηρίζουν κάποιοι εισάγοντας νέους όρους ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο αλλά «αποικία χρέους».

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ υποδεχόμενοι στην χώρα μας την μαντάμ Μερκέλ αντιδρούν διοργανώνοντας απεργιακές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τρίτης στο Σύνταγμα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους καλούν τον Ελληνικό Λαό να διατρανώσει την αντίθεσή τους στη μνημονιακή πολιτική που ασκείται με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις.

«Πολύ ωραία», θα σκεφτεί κάποιος. «Τι το παράξενο υπάρχει στη σειρά αυτή των γεγονότων;»

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι το παράξενο. Απλά πιστεύω ότι δεν βλέπουμε ακόμη όλη την εικόνα. Βλέπουμε, δηλαδή, το δέντρο αλλά χάνουμε το δάσος.

Εξηγούμαι αμέσως.

Τι είναι αυτό που πραγματικά θα κερδίσει ο Σαμαράς από την αιφνίδια επίσκεψη της Μερκέλ στην Αθήνα εκτός από το προφανές;

Γιατί δεν γίνεται η συγκεκριμένη επίσκεψη λίγο πριν τη συνδιάσκεψη κορυφής, τότε, δηλαδή, που θα αποφασιστεί το μέλλον της χώρας μας;

Τι είναι αυτό που κάνει επιβεβλημένη την άμεση συνάντηση Σαμαρά- Μερκέλ και μάλιστα στην Αθήνα, σε «εχθρικό» κατά τον Γερμανικό τύπο «έδαφος»;

Πώς συνδέονται το αποτυχημένο πραξικόπημα του προηγούμενου έτους, τα επεισόδια στο Πεντάγωνο, το σήμα επιφυλακής σε όλες τις μονάδες από τον Α/ΓΕΕΘΑ με την επίσκεψη της μαντάμ Μερκέλ;

Πώς συνδέονται όλα τα παραπάνω με αυτό που ο κος Σαμαράς έχει πραγματικά στο μυαλό του πέρα από το προφανές;

Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μόνο κυβέρνηση εθνικής ευθύνης δεν είναι.

Είναι επίσης φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ προσπαθεί να ξεπουλήσει ό,τι ακόμη δεν έχει ξεπουληθεί, κάθε μέρα που περνά «χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της».

Κάνει την τελευταία απέλπιδα προσπάθειά της να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο που έχει αναλάβει υπέρ των ξένων συμφερόντων που υπηρετεί.

Αναβάλλει συνεχώς την ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων προφασιζόμενη διαφωνίες στην οριστικοποίησή τους ενώ από την άλλη πουλά και ξεπουλά επιχειρήσεις, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, πλουτοπαραγωγικές πηγές χωρίς εμπόδια. Ακόμα και αν τα μέτρα δεν ψηφιστούν ποτέ, η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Παρόλα αυτά ο κος Σαμαράς νιώθει ότι είναι αρκετά ικανός ώστε να ηγηθεί και της συνέχειας του σχεδίου της πλήρους υποδούλωσης της χώρας μας. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα πρέπει να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός για πολύ ακόμη, κάτι που και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει.

Με αφορμή την επίσκεψη της μαντάμ Μερκέλ φρονώ ότι ο κος Σαμαράς θα αποπειραθεί να στείλει ένα ισχυρό «μήνυμα» προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτός είναι ο Αρχηγός του Παιχνιδιού. «Παιχνίδι» που παίζεται στο «γήπεδό» του, με τους δικούς του όρους και τον δικό του «διαιτητή».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί, θα είναι θεωρητικά όπως καμία μέχρι τώρα. Το τιμώμενο πρόσωπο είναι «σημαίνον» και θα πρέπει να τύχει της «δέουσας υποδοχής».

Η κινητοποίηση θα είναι μαζική, αγωνιστική, επιθετική, γεμάτη συνθήματα, γεμάτη γνωστούς άγνωστους, προβοκάτορες, αστυνομία, ΜΑΤ, Χρυσαυγίτες, παρακρατικούς, ξύλο, δακρυγόνα, δάκρυα…

Στρατο όμως, θα έχει;

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί το «σκηνικό» που θα δημιουργηθεί ή θα δημιουργήσει, προκειμένου να… τι;

Το «παιχνίδι» είναι σικέ, το «γήπεδο» γνωστό και ο «διαιτητής» πουλημένος. Στο τέλος όμως, τα κεφάλια των θεατών θα βρεθούνε σπασμένα; Γιατί;

Η μαντάμ Μερκέλ θα έρθει. Ας έρθει.

Θα συναντήσει τον κο Σαμαρά. Ας τον συναντήσει.

Η μαντάμ Μερκέλ θα επιστρέψει στη Γερμανία. Ας επιστρέψει.

Όλοι εμείς όμως, αν συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη προσχεδιασμένη, προσδοκώμενη και αναμενόμενη κινητοποίηση, θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας;

Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να καπηλευτεί τη γνήσια αντίδρασή μας στις μνημονιακές πολιτικές που ακολοθούνται συμμετέχοντας σε μια αγωνιστική κινητοποίηση, επιτρέποντας στην κυβέρνηση της εθνικής προδοσίας να «εφαρμόσει» πάνω μας όλη τη «βία του συστήματος» που θα οδηγήσει σε καταστάσεις που κανείς από εμάς δεν θα ήθελε.

 

Καλώ την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν διήμερη γενική πανεθνική απεργία.

Καλώ την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ καθώς και τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην διοργανώσουν καμία διαδήλωση ή συγκέντρωση διαμαρτυρία, στερώντας με τον τρόπο αυτό από την κυβέρνηση το άλλοθι της καταστολής της.

Καλώ όλους τους Έλληνες συμπολίτες μου να διατρανώσουμε την αντίδρασή μας στην παρουσία της μαντάμ Μερκέλ στη χώρα μας δια της εκκωφαντικής απουσίας μας από την πλατεία Συντάγματος.

Καλώ όλους τους Έλληνες Βουλευτές του Κοινοβουλίου που νιώθουν ακόμη εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα για λογαριασμό όλων των Ελλήνων φωνάζοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κυβέρνηση του κου Σαμαρά και στη μαντάμ Μερκέλ. Μπορεί να είναι λίγοι αριθμητικά αλλά η φωνή τους θα ακουστεί αφού θα κουβαλάνε μέσα τους τη φωνή καθενός από εμάς. Θα είναι η φωνή της Ελλάδας.

Καλώ όλους τους Έλληνες να κηρύξουμε οι ίδιοι τη χώρα μας σε κατάσταση εθνικού «πένθους» και να βάλουμε όλοι μας την Ελληνική Σημαία να κυματίζει μεσίστια στα μπαλκόνια των σπιτιών μας.

Αρκεί που θα κυματίζει περίλαμπρη στις καρδίες μας.

 

Δεν ξεχνώ. Δεν συγχωρώ. Δεν σιωπώ.

 

 

*Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...